Родната полиция ни мами


Полицаите протестираха за н-ти път, обяснявайки, че ни защитават от престъпниците, а мизеруват в бедност. Май е време Веселин Маринов да запее нова песен - „Родната полиция ни мами“.

Как става това ли? Шефът на полицията в малко градче например получава месечно 2300 лева. Тук не слагаме подкупи от бандити, от ало-измамници или от сгазили закона богаташи. Става дума за чисти като сълза пари - пенсия от 800 лева и заплата от 1500. Ще припомним, че през 2015-а депутатите (разбирай – аген­ти на ДС, служители на МВР, влезли в политиката, и продажни юристи) решиха за се погрижат за своите вербовчици (или колеги), като гласуваха в Народното събрание следния закон: служителите от Министерството на вътрешните работи, навършили 52 години и със стаж от 27 години, могат да се пенсионират. И то: без да напускат работа. Трябва да си малоумен, за да останеш да работиш в МВР, без да се пенсионираш при този закон. Затова след неговото приемане Националният осигурителен институт бе залят от заявления за пенсиониране. От ченгета. Те получиха: 6 заплати накуп и пенсия. Като продължиха да взимат и заплата, защото останаха на работните си места. И черешката на тортата: когато благоволят изобщо да напуснат системата на МВР, ще вземат още 20 заплати накуп. А подобни примери за ченгета, които си докарват над два бона без много зор, не са един и два. Според последните данни на НОИ пенсионираните, но продължаващи да работят полицаи, надхвърлят 4 хиляди.

Тези млади пенсионери не са храбреци в лова на бандити. Не са мотивирани да се излагат на риск, защото получават добри пари, без да си мърдат пръста. Единственото, което ги интересува, е много години да бъдат на хранилката, докато някой не ги пенсионира втори път, за което ще бъдат възмездени с още 20 заплати. И да ходят на протести, разбира се. Като на последния, на който поискаха незабавно увеличение на заплатите с 15 процента - със задна дата.

Освен това настояха за изцяло нов закон за МВР, в чието написване да участват и те (?!) Ако се остави на полицаите сами да си изготвят закон, те ще се пенсионират на 30 години, ще получават по 50 заплати накуп и пак ще си остават на щат и на заплата. На протеста се чу заплахата, че ако исканията им не бъдат изпълнени, българското председателство на Съвета на Европейския съюз ще бъде съпътствано от ежедневни полицейски протести! Това вече е изключително нахалство. По закон служителите на МВР нямат право да протестират. Но точно те, пазителите на закона, масово го нарушават, защото протестните им действия станаха традиция. А по време на председателството щели да са ежедневие. Така нацията ни е подложена на безочлив рекет от онези, на които плащаме от джоба си, за да ни пазят от рекетьори. А докато те протестират, престъпниците ни обират.

Пенсионираните, но оставащи и на заплата ченгета задръстват системата и не позволяват на млади, образовани хора да постъпват във вътрешното министерство и наистина да работят. Освен това младите (не)работещи пенсионери източват бюджета с милиони. Без никаква измама. Истинските измамници са законотворците в Народното събрание. Онези депутати, които ние сме избрали. Затова за кой ли път възниква въпросът: докога ще избираме хора, които бъркат в джоба ни? Безочливо, но неподсъдно, понеже е законно – според създадените от тях крадливи закони.


Сергей ТРАЙКОВ


Коментари

Дата От Относно Коментар
2011-01-04 08:13:18webmastertesttest


Добави коментар

Предстои активиране на форума
От

Относно

Коментар


  

Абонамент

Вестник “Стършел”

Всяка сряда рояк стършели зажужават в световната мрежа и отбръмчават към близки и далечни наши абонати.

Ако искате да получавате целия брой в pdf формат можете да се абонирате!

Дигитален архив 1946-2015
Стършелов преглед на седмичната вестникарска продукция

Реклама

ВрановоБъдете с нас и във:

Starshel on Facebook Starshel on Twitter Starshel's RSS

© 2009 'Стършел и половина' ООД Всички права запазени
Със съдействието на Host.bg