ТВЪРДИ МЪЖЕ С МЕКИ ПРИНЦИПИ


Море, узо, сиртаки, София - далече, телевизията - гръцка и нищо не є се разбира, така че каквото и да става по света, си става и без нашето знание – абе, гърците са го измислили!

Столчето в таверната не е боядисано в синьо, както в рекламата, но пък морето е досущ като в нея. Прижумяваме кротичко срещу слънцето и чакаме корабчето, с което групичката, тръгнала да обикаля Атон, трябва да се прибере. То нещо закъснява, вместо него се задава друго, охранявано от група малки катерчета. Любопитството си е професионално заболяване – оставяме узото за минутка и се зареждаме до старата кула на пристанището в Урануполи – да видим кого пазят така зорко.

Човек не може да избяга никъде от съдбата си – дори да се затири в отпуска накрай света, премиерът вече ще е там, за да пререже поредната лента – тоя път – в българския манастир в Атон. Поглеждаме по-внимателно – я, не е сам! И – о, изненада! Кой бодро подтичва след него? Не е ли това самият г-н Сидеров, който обяви, че въпросният премиер бил покровителствал канали за проститутки и прибирал париците от тях?

Или пък не, може би е онзи г-н Сидеров, който искаше парламентарна комисия да разследва изнасянето на милиарди в брой с правителствения самолет?

Не, по-скоро е другият г-н Сидеров, който твърдеше, че Бойко Борисов имал нещо общо с наркоканалите.

Най-сигурно – тоя г-н Сидеров, който искаше гальовно да го нарича с дума, която деликатно определи като мъжки характер с пет букви, първата от която била „п”, а последната – „а”?

Ех, какви политичес­ки мъже е раждала, ражда и днеска българската политика! Принципни, с твърди убеждения и достойни позиции, мъже с главно „М” и без каквито и да е съмнителни характери!

Докато разсъждаваме над особеностите на българския политически елит, делегацията се качва в колите, заминава в неизвестна посока, а след десетина минути над нас гордо прелита хеликоптер с изрисуван на корема българският трикольор.

А, значи сигурно вътре е и онзи господин Сидеров, който заклеймяваше премиерските разходки с хеликоптери, за да режел ленти по разните откривания и изчисляваше по колко хиляди долара струва на нас, нещастните данъкоплатци, един летателен час…

Смрачава се и почва да ръми гаден студен сив дъждец. Но пък узото все още е на масата. Глътваме малко, за да разкараме гадния вкус в устата, който случайната среща с видни наши сънародници ни остави – и дъждът спира и слънцето отново пробива облаците.

Брей, гърците май наистина са го измислили!


Румен ЧЕРНЕВ, Урануполи – София


Коментари

Дата От Относно Коментар
2011-01-04 08:13:18webmastertesttest


Добави коментар

Предстои активиране на форума
От

Относно

Коментар


  

Абонамент

Вестник “Стършел”

Всяка сряда рояк стършели зажужават в световната мрежа и отбръмчават към близки и далечни наши абонати.

Ако искате да получавате целия брой в pdf формат можете да се абонирате!

Дигитален архив 1946-2015
Стършелов преглед на седмичната вестникарска продукция

Реклама

ВрановоБъдете с нас и във:

Starshel on Facebook Starshel on Twitter Starshel's RSS

© 2009 'Стършел и половина' ООД Всички права запазени
Със съдействието на Host.bg