ПОРТФЕЙЛЪТ КАТО АФРОДИЗИАК

Защо сме на 112-о място по свобода на словото години наред, питат се с някакво необяснимо злорадство медиите. И си отговарят, че това е плод на цензурата, наложена върху журналистите.

На противоположната позиция е населението, според което вината за нивото на журналистиката е в самите журналисти. Те не са подлагани на цензура, просто са толкова калпави, че няма каква да им се цензурира. Ние не можем да се съгласим с тази крайна оценка, защото у нас има качествени журналисти, смели и достойни професионалисти, на които никой не може да им отнеме свободата на словото. Ето пример с една колежка, която открито казва истината.

Екатерина Дойнова е репортер в онлайн медията voizbusiness.bg. Нейната работа е да анкетира различни хора, задавайки им въпроси по злободневни теми. Изисквайки отговори от другите обаче, телевизионерката не бяга от отговори и на зададени към нея въпроси. В интервю преди десетина дни тя разказа, че няма никакви задръжки в секса и затова е правила любов на „какви ли не места”. И споделя напълно откровено:

„За мен имат значение само банковата сметка и портфейлът. Ако трябва да избирам по любов или по пари, предпочитам секс с богати мъже! – казва 26-годишната журналистка. – Защото обичам да разполагам с много пари. Обикновено десет – двайсет хиляди лева ми е минимумът на месец.”

В свободното си от правене на сериозна журналистика време Е. Дойнова отскочи на 21 август до Варна, за да участва в конкурса „Мис Силикон“. Там грабна титлата „Мис Силикон Стар“ и това не е случайно, защото има по 450 кубика във всяка гърда. А самото си участие тя обясни така: „Циците ми са супер и всеки трябва да ги види.”

Е, да забелязвате някаква липса на свобода на словото? Нима г-ца Дойнова няма качества да прави истинска журналистика, след като в думите є не може да се открие дори следа нито от цензура, нито от автоцензура? Надяваме се, че напомпаната със силикон репортерка най-после е успяла да убеди скептиците, че у нас има качествени журналисти. А оттам и качествени медии.

Борис Чоев