ГУГЪЛ ПРЕВОДАЧ ЗА ДЕПУТАТИ

И това правителство остана в историята, наследи го нов служебен кабинет. Изобщо целокупният български народ заживя с думата „служебно” и по всичко личи, че ще се превърнем в най-служебната държава от ЕС.

Ако има нещо характерно за изминалите кратковременни парламенти, това е, че депутатите така и не заговориха помежду си на разбираем език. Не орел, рак и щука, ами цял зоопарк! Сред пороя от обиди и дрязги дори и читавите законови предложения потъваха на дъното на парламентарната какофония. Ако и следващите народни избраници го карат по същия начин, е на път да възникне една съвсем нова професия – депутатоукротител.

Но как да се борим ефективно срещу прогресиращото не­членоразделие на депутатското съсловие? Да вземем пример от животните!

„Ройтерс” предаде, че специалисти от университета в Сидни са успели да дешифрират мученето на кравите и са установили, че те „разговарят“ на различни теми. Най-често ги вълнуват храната и времето.

За целите на изследването експертите са наблюдавали представителки на породата „Холщайн-фризийска“ и са използвали специален софтуер, наречен „Гугъл преводач за крави“. Така учените разбрали какво точно си „приказват“ чифтокопитните. Когато си „бъбрят“ за неща, които ги правят щастливи, например храната, животните мучат по-силно, а когато се оплакват от времето, издават по-приглушени звуци.

Еврика! Ще създадем „Гугъл преводач за депутати“! Пускаме софтуера в пленарната зала и изведнъж всичко на присъстващите започва да им се разбира. Направо ме е страх да си помисля когато мученето бъде дешифрирано, какво ще излезе наяве. Сигурен съм, че и те като щастливите Холщайн-фризийски крави си говорят предимно за храна. За какво толкова се карат тогава, след като всичко пак опира до депутатското кюфте.

 Влади Христов