ПАТРИОТИЧНО ТЕАТРО ЗА НАИВНА ПУБЛИКА

Известно е, че патриотизмът е благородно чувство, но не може да е професия. У нас в годините на прехода професията „патриот“ се утвърди като добре платена. Неин най-крупен представител е Красимир Каракачанов, бивш агент на ДС, който изгради политическата си кариера в непрекъснато хулене на Движението за права и свободи, основано от друг агент на ДС – Ахмед Доган. Искрен ли е обаче лидерът на ВМРО в постоянните нападки, че ДПС е антибългарско политическо формирование, което работи против интересите на нашата родина? Или това е само евтин театър, прах в очите на наивните гласоподаватели?

Изненадващият отговор дойде от 46-то Народно събрание. То не можа да свърши почти никаква важна работа, но поне успя да свали маските, зад които се прикриваха някои политици. Като „войводата” Краси.

Бившият военен министър Каракачанов е един от тримата министри, с чиито подписи е издадено разрешение за пристанището до летния сарай на Доган. Това стана ясно от изслушването на чиновници от държавната администрация в комисията „Росенец”, както и от постъпилите документи в нея. Депутатите разследват дали постройките до палата на лидера на ДПС са законнии. Те твърдят, че от всичките 11 сгради и съоръжения само 4 имат разрешение за ползване. Един от незаконните обекти е пристанището пред сарая.

Кеят е построен между януари и април 2019-а година и навлиза с 22 метра навътре в морето. Документи за строителството му няма.

Разрешения за ползване обаче има.

Те са подписани от министъра на транспорта Росен Желязков, от министъра на регионалното развитие Николай Нанков и от… министъра на отбраната Красимир Каракачанов.

„Войводата” подписва през октомври 2019-а, когато вече цялото население знаеше, че сараят в парка „Росенец” е лятна резиденция на почетния председател Доган, основен враг на „патриотите“. Въпреки това министърът с лекота слага парафа си за ползването на незаконния кей. Нали са бивши колеги, двамата навремето са се подписвали на една ведомост в едно и също ведомство.

В тази ситуация не бива да се забравя нещо много важно. Министерството на отбраната има експертно отношение към пристанището на сарая, защото то попада в маршрута на ключова военна зона и е обект от стратегическо значение. Близо е до военната база „Атия”, покрай него минават български военни кораби, както и чуждестранни под командването на НАТО. Това обаче изобщо не притеснява „патриота” военен министър.

Въпреки разрешението, което Красимир Каракачанов тайно от обществеността дава на политическия си опонент, той и подчинените му „войводи” от ВМРО не спират публично да нападат колегите си от ДПС както в Народното събрание, така и в медиите.

Защото патриотичният театър е много, много доходно занятие.

Сергей Трайков