ПАРНОТО КАТО ЗЛАТНА МИНА

От 1 януари парното ще поскъпне с около 30 процента. Колкото и да вдига цените столичната „Топлофикация” обаче, майсторското є управление, бъкащо от многобройни грешки, недобре контролираните разходи и забавеното технологично обновяване я докараха до фактически фалит, с нейните над един милиард лева дългове. Които тя не може да погасява, а те не спират и не спират да растат.

От това плачевно състояние на централата не се притеснява само директорът на общинското предприятие Александър Александров, защото въпреки че непрекъснато дотираното от държавата му ведомство е губещо, той не губи абсолютно нищо. Даже бая печели.

Само през 2020 година е лапнал 65 880 лева.

И то – само от заплата.

Заплата, значително по-голяма от депутатската, която е 4884 лева месечно. Заплата, в пъти по-голяма и от месечното възнаграждение на пряката му шефка – кметицата Йорданка Фандъкова, която се разписва на първо число срещу 2900 лева.

Отделно са премиите и дивидентите, които получава оправният ръководител на фалиралото предприятие от производството и бизнеса с електрически ток, но те кой знае защо не се оповестяват и затова не е ясно с колко нули се измерват. Важното е обаче, че този общински служител изобщо не е на нула. И е христоматиен пример, че не само държавната ясла добре храни, но и общинската.

Борис Чоев