МИЛА РОДИНО, ТИ СИ КОВИДЕН РАЙ

Противниците на зелените сертификати блокират кръстовища в София, демонстрират в по-големите градове, а в административния съд били подадени 125 жалби за отмяна на мярката.

Не е нужно тези наши сънародници, които са „анти” на сертификатите, да си дават такъв зор!

Мерките у нас не са истина, те са наужким.  Уж,че правителството се е загрижило, уж, че  се прави нещо, уж, че служебният министър си е на мястото и управлява пандемията…

Сам видях какво е наужким. Влязохме с приятел германец от Мюнхен в едно заведение в центъра на София. Германецът, като дисциплиниран гражданин, си показа телефона с ваксинацията. Сервитьорът изобщо не го погледна, а махна с ръка:”Аз да не съм от РеЗеИ! Влизайте!”

Немският гост не се изненада: ”Още като си купих билет за София, отидох и си направих трета ваксина, бустерна доза. Знам,че България е рай за Ковида”.

Че си живеем в Ковиден рай, е видно от медицинските данни. Знаем състоянието на болниците, където болните стават все повече, умрелите – и те, медиците изнемогват, леглата свършват, свършва даже кислородът. А министър Кацаров, който доскоро ни убеждаваше, че системата се справя, сега подхвърля, че ще командирова тежките случаи на лечение в други страни.

Кой изобщо следи за сертификатите? Нито полицията, нито санитарните инспектори.

В Софийската РЗИ работели 25 души и те не можели хем да регистрират заразените, хем да следят за спазването на карантина, хем да обикалят търговски обекти, ресторанти и нощни заведения, за да следят за зелени сертификати.

И какво правим всъщност? Играем си на мерки… Уж ги въвеждаме, ама и да не разсърдим антиваксърите.

Защото имаме по-важ­на работа – избори.

До изборите никакъв локдаун, никакви ограничения, само купон и щракане с пръсти. Напук на пандемията, напук на Европа, която измисли сертификатите!

А след изборите?

Тогава ще видим, пак може да си нямаме ново, редовно правителство, и по инерция да си продължим със старото…

Което толкова може…

М.Вешим