БИОГРАФИЧНИ ЗАГАДКИ

За пореден път избрахме парламент. Най – достойните ще решават съдбините ни. Берекетът от предложения беше голям. То не бяха титли, не бяха възпитаници на западни университети, специализации в чужбина, доказани експерти, звезди… Предизборно четяхме биографии като слънца. Аз си запазих за спомен една предизборна бюлетина с биографията на водещия листата  за народни избраници на една партия. Ето част от написаното  за този човек:

„…Бил е гост професор в университетите в САЩ, Великобритания, Дания, Франция, Турция, Кипър, Северна Македония и др. Негови изследвания са публикувани от водещи американски и европейски издателства. Бил е председател на Комисията на ООН по устойчиво развитие в Ню Йорк, а след това – част от експертния екип на заместник–генералния секретар на ООН, подготвящ срещата на високо равнище по проблемите на устойчивото развитие в Йоханесбург…Той е заслужил майстор на спорта, капитан на националния отбор и многократен шампион индивидуално и отборно на републикански, европейски и световни първенства по радиоспортове. Носител е на медал  „За спортна слава на родината“.“

Велик, нали? Над него – небе. Дайте го този човек да поведе България към светли  бъднини. Ама той вече я водеше. Професорът от УНСС Румен Гечев беше министърът на хиперинфлацията. Откраднала спестяванията на милионите българи и дала възможност на шепа кредитни милионери да изчистят дълговете си.

Подобни биографични загадки, намазани с мед, трийсет години ни залъгват и краят им не се вижда.

Проф. Валери Какачев
специализирал в Испания, Уганда, Монголия и др.