ЛЮБИМЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ

– Здравейте, драги зрители!  Кой е любимият водопроводчик на България ще разберем тази вечер. Гости в студиото са академик  Денчев, звездата от сериала „Мед и масло“, талантливата актриса, модел, певица и поетеса Кика и социалният психолог Стаматов, който ще ни очер­тае  параметрите на образа.

– Добър вечер. Всичко тече, всичко се променя, са казали древните. Ако тази енергия на теча не се контролира от водопроводчика, представяте ли си докъде би стигнало човечеството?

– Ужас!

– Наистина би било ужас. Затова в древния Рим водопроводчикът  е бил свободен гражданин, а не роб. Предполагам, че цезарите са имали личен водопроводчик, но той също е бил свободен. Докато днес ние сме роби на нашите водопроводчици. Търсим ги, чакаме ги с дни да дойдат.

– Вие, Кика, какво мислите?

– За мен всеки мъж е потенциален водопроводчик. Всичките ми приятели са разбирали и са ми сменяли кранчета, казанчета в апартамента. И  Тони, и Оги, и Дени…Е, аз имам комплект  инструменти у дома.

– Както се пееше в стария хит „Ако ме обичаш, скъпа, ще ти купя водомер.“

– Абсолютно. Кола, водомер. Две в едно.

– Академик Денчев, вие на кого разчитате? Имате ли свой водопроводчик, който може да бъде и водопроводчик на България?

– Добър вечер. Аз живея в нов блок.  В него има четирима професори, петима психолози, четирима лекари, шестима магистрати, манекенка, обаче водопроводчик няма. Няма и няма. Една чешма в мазето наскоро ни наводни. Страшно беше.

– Кошмар!

– Абе намерихме един,Генчо. Взе ни двеста лева. Услугата струвала сто лева, но още сто за избор на водопроводчик. Извинявайте, но водопроводчикът често от любимец става нелюбимец. По–добре да изберем любимия поп на България, отколкото водопроводчик.

– Е, ще видим нашите предложения след малко и тогава ще коментираме. Има и в тази професия таланти. А сега ще изпея един позабравен хит  за всички водопроводчици в България – „Водно колело“.

Валери Какачев


Подкрепете "Стършел" в мисията ни да съхраним сатиричната литература в новата дигитална епоха като направите онлайн дарение през PayPal:
Споделете: