АКЦЕНТИ ОТ ОТИВАЩАТА СИ ГОДИНА

Историци откриват удивителна близост между Юлий Цезар и наличния в наше време БГ депутат Пеевски /Делян/. Както се знае, 42 години преди нашата ера Цезар изказва крилатите думи: „Дойдох, видях, победих“. Почти същите, които 2063 години по-късно изказва нашият човек! Помним смайващото събитие,  когато свободомислещият народен избраник сащиса всичко живо в държавата, пристигайки на работното си място в парламента… Макар за мъничко де, колкото да огледа колегите в залата и с въздишка да изрече на свой ред крилатите си думи: „Дойдох, видях – все тая“.

Екип от наши магове, ясновидци и контактьори улавя послание на Ванга от отвъдното, с което тя предрича издънването на 45-о и 46-о Народно събрание. В обозримо бъдеще колективът очаква пророчество за 47-о такова.

Като топрепортаж на годината с особена значимост в социалния живот бе определен журналистическият хит „Снахата на Лепа Брена тайно у нас“, уреден най-горе на челната страница от вестникарския ударник „Телеграф“.

След близо едногодишно разследване екип от десетте наши топдетективи така и не сполучи да установи къде се укрива мракобесът, забранил „Забраненото шоу на Рачков“. Работата се затруднява особено от обстоятелството, че същото шоу се разиграва по телевизиите почти през ден, а при самото експониране зрителят тъй е запленен от неуморимата машина за производство на смях в залата, че едва ли не се чувства като изигран.

Неизяснени обстоятелства отложиха традиционното годишно поклонение в Кремъл и съпътстващата церемония с подаряване на кученце на домакина Владимир Владимирович от страна на развълнуваните наши премиер, президент и щатен аплодиращ от TV “Алфа“.

Рядък пример за национално достойнство показа гражданка в един от моловете на Пловдив. Спряна от охраната с думите: „Гражданко, спрете, току-що откраднахте една македонска наденица и я пъхнахте в пазвата!“
С гордо вдигната глава дамата отвърна: „Ашколсун, бе!  А когато македонците ни откраднаха и царя Самуил, и поета Вапцаров, всички мълчахте като задници, нали!“
Примерът бе посрещнат с ръкопляскания от опашката.

Здравко Попов