Еврокопейкин

Заявка за влизане на България в Еврозоната през 2024 дадоха управляващите, макар че между четирите партии в коалицията няма единодушие по въпроса. БСП казват на еврото „де” (нещо средно между „да” и „не”) със страх да не губят и без това загубения си електорат. ИТН мрънкат, че са против – и те от популистки съображения.

Нормално най-големите противници на въвеждането на еврото у нас да са от други две партии – „възрожденците” на Копейкин и „Български възход (на восток)” на бившия служебен премиер Стефан Янев. Първите отдавна агитират против Европа, а Стефан Янев – отскоро. Но и двете формации сега ронят сълзи, че с въвеждане на еврото ще загубим суверенитета си. Възрожденците дори щели да организират референдум, като отсега подгряват народа, че европейската валута ще му вдигне цените и ще го направи по-беден – нещо, което сериозните икономисти не очакват. Докато двамата лидери-путинисти реват против еврото, се разбра, че точно в тази валута са им личните  спестявания  – нито Копейкин има банкови сметки в копейки или рубли, нито Стефан Янев. Някакво особено раздвоение  се получава при тях – хем обичат Владимир Владимирович, хем – европейските парички. Направо сладури!


Подкрепете "Стършел" в мисията ни да съхраним сатиричната литература в новата дигитална епоха като направите онлайн дарение през PayPal:
Споделете: