ЗАЩО ЗАТВОРЪТ Е С ПРЕДИМСТВО?

Слънцето здраво напича, но кръвното на населението се вдига и по други причини. За пореден път се оказа, че детските градини и яслите са абсолютно недостатъчни. Само в София например след първото класиране 10 261 деца останаха извън тях. През това време дойде новината, че близо до Дупница, в с. Самораново, е започнало строителството на затвор за 17 милиона евро, дадени ни от Норвегия по някакъв проект. Затворът е за 400 души, с екстрите на модерен хотел с 3 звезди, оформен като жилищен комплекс, с просторни стаи за по двама без решетки и с гледка към Рила, с библиотека, спортни зони, плувен басейн, пейки, покрити беседки, много зеленина и обособени дворове за почивка. (От какво ли?)

През това време държавата за пореден път показва, че е абдикирала от проблемите при най-малките. Въпреки че населението постоянно намалява и се раждат все по-малко деца, сгради за детски градини не само че продължават да липсват, но част от съществуващите са в окаяно състояние. Малките играят на допотопни катерушки, изкорубени пързалки и ръждясали люлки от време оно, докато пандизчиите ще имат съвременни, модерни спортни уреди. Кога държавата ще уреди някакъв многомилионен проект и за най-малките, та да се сдобият и те с хем модерни, хем достатъчни на брой забавачки?

Борис Чоев


Подкрепете "Стършел" в мисията ни да съхраним сатиричната литература в новата дигитална епоха като направите онлайн дарение през PayPal:
Споделете: