Въпрос на подход

Горещото лято властно стъпи в правата си!  Да, приятели, време е за почивка!   Зоват ни далечните простори!  Морето! Планината!  Но как сме с финансите?… Ясно! Това не е беда, приятно и пълноценно може да се почива и в домашни условия! Следват полезни съвети и проверени хитринки.

Как да почивате на море по домашному? За леген с вода и морска сол на балкона няма да отваряме дума, това е банално, да се насочим направо към карането на джет в домашни условия. За това екстремно водно удоволствие са ви нужни само пералня и тухла-четворка.  Слагате тухлата в пералнята, мятате се отгоре, включвате центрофугиране и се отдавате на удоволствие, доскоро запазено за златната младеж и чичковците-паричковци.

Как да постъпите, ако ви тегли към планината? В такъв случай покорете последния етаж на вашия блок по стълбите. Ако блокът ви е над 10 етажа, това си е направо подвиг. Като стигнете покрива, тоест върха, направете си селфи край комините за доказателство, че наистина сте го покорили.  За спомен си отчупете с чук парченце от мазилката.  На такъв сувенир особено ще се радват вашите съседи.

Да насочим вниманието си към ловния туризъм. Възможно ли е да се практикува в домашни условия такъв аристократичен спорт?  Решително да.  Какво можем да ловуваме в домашни условия?  Най-разнообразен дивеч.  Комари – поваляме ги, като се пляскаме по челото, врата и други посещавани от тях места.  Молци – по-коварен дивеч, за който трябва да пляскаме с двете длани из въздуха.  За лов на мухи е нужно плюскало или поне свит на тръба вестник.  А ако в дома ни се въдят хлебарки, същото оръжие ще ни позволи да ловим и тях.  И нещо много важно в този свят на забодени в екрани носове – след успешния лов не забравяйте да аранжирате трофеите по стената в хола, та когато имате гости, ловните истории около всеки трофей да ви превърнат в душата на компанията.

Много модерен сред гражданите е селският туризъм. За да изпитате облагородяващото му въздействие, трябва да си набавите козиняв калпак и вълнен пояс. Слагате ги, след което пълните латексова ръкавица с прясно мляко, завързвате я да виси на облегалката на стола, пробивате с губерка пръстите и доите така полученото виме в кофа.

Ще кажете – детинщини? Значи не знаете, че най-глупавата детска мечта е да станеш възрастен.

Весел Цанков


Подкрепете "Стършел" в мисията ни да съхраним сатиричната литература в новата дигитална епоха като направите онлайн дарение през PayPal:
Споделете: