КОНКУРС “НЕКА ДА Е ЛЯТО!“

Лято на морето

Тази година си бях обещал да ида на море, затова събирах няколко месеца пари и заедно със спестяванията ми в една банка се беше получила добра сума. Да, ама почнах да си мисля, че с повече левове в джоба ще е по-добре, а пък и след почивката трябва да се живее и реших да изкарам едни бързи пари от хазарт. Затова се обадих на Христо Бухала и отидох на обичайното му място, за да се посъветвам с него.

– Ицо, кажи ми как да играя комар? Имам чувството, че ще спечеля- започнах директно аз

– Аз съм играл хиляди пъти и винаги съм имал чувството, че ще спечеля! Сега има натрупване в тотото, що не пробваш с един лев?

– Добре, да пусна повече пари тогава, така може да хвана джакпота.

– Никога не можеш да го хванеш! Той може да те хване! – раздразни се Христо.

– Не разбираш ли? Искам да играя един път и да се откажа. – почти му се примолих.

– Ако намериш златна верижка до някоя боклукчийска кофа, няма ли след няколко дена, когато пак минеш от там, да се огледаш? – попита ме спокойно той.

Не го послушах и след четири дена започнах да ходя в казиното. Три месеца си прахосвах времето и парите. Вчера дойдох на морето. Сезонът приключва и утре почвам работа по строежите. Пиша го, за да знаете, че си спазих обещанието.

Николай Христозов


Подкрепете "Стършел" в мисията ни да съхраним сатиричната литература в новата дигитална епоха като направите онлайн дарение през PayPal:
Споделете: