ПЕДАГОГ ПОД ПРИКРИТИЕ

На 24-и май винаги се отдава почит на учителите, но от доста време те се оплакват, че вече не усещат уважение от страна на обществото, че нямат същия авторитет сред учениците, който са имали преди. Само учениците ли са виновни за това обаче?

През 2018 година охранителят Александър Атанасов бе осъден на 4 месеца условно с 3 години изпитателен срок. Причината – заради побой във Велинградската дискотека „Сикретс”. Това едва ли е изненадващо, ако се погледнат негови снимки в интернет. На тях се вижда як младеж с тяло, почти цялото покрито с татуировки. А на шията му с големи букви пише: „УБИВАЙ”.

Че с какво е интересна тази типична мутра, вероятно се пита читателят. Младият бияч стана известен с факта, че е гадже на невръстната чалгаджийка Сузанита. Тя пък се прочу с това, че едва 14-годишна тръгна да пее само по прашки и сутиен в баровате, да се снима полугола в клипове, да се помпа със силикон, да прави секс на възраст, която нито є позволява да има лична карта, нито да гласува, и да се оплаква, че все още не е правила тройка. Факти, които не правят впечатление на Държавната агенция за закрила на детето, на Министерството на образованието, на Синдиката на учителите в България, на профсъюзите „Подкрепа” и КНСБ, на МВР, на Прокуратурата, изобщо на никоя държавна институция. Това само показва, че не само сме настигнали, но и сме задминали американците, чиито закони забраняват на момиче да влезе в бар, ако не е навършило 21 години.

Освен, че прави секс с непълнолетна (за което му се полага отделна присъда, и то не условна, а ефективна, защото това се нарича педофилия), готовият да убива Ал. Атанасов стана известен с още нещо, но този път съвсем различно. Той се похвали със завършено висше образование, като качи снимка в своя профил, на която гордо държи дипломата си. Тя е издадена от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”, където татуираният тупанджия е придобил специалност (внимание, родители!)„Предучилищна и начална училищна педагогика”. Тоест – осъденият за побой охранител вече е правоспособен учител. Той има право да преподава уроци на беззащитни деца, някои от които ще са на възрстта на непълнолетното му гадже, с което прави незаконен секс. Единствената надежда това да не се случи, е от училищата да му искат свидетелство за съдимост и да не го назначават, докато не изтече 3-годишният изпитателен срок на неговата присъда. Много по-големият проблем обаче е, че днес всеки тройкаджия може да влезе в който си иска университет, за да учи „Педагогика”. Това е така, понеже приемният бал за тази специалност се е сринал до най-ниските. Затова най-слабите, мързеливи и неподготвени ученици стават преподаватели на нашите деца. Представете си как и на какво ще ги учат. Такава обаче е печалната действителност: нашата нереформирана образователна система само имитира, че дава образование, като позволява на посредствеността не само да влиза във висшите учебни заведения, но и да получава незаслужени дипломи. И на осъдени престъпници да станат учители.

Сергей Трайков


Подкрепете "Стършел" в мисията ни да съхраним сатиричната литература в новата дигитална епоха като направите онлайн дарение през PayPal:
Споделете: