СЕРИАЛИТЕ ЗА МИРНИ ЦЕЛИ!

Атомен туризъм

Сериалите са опасни за здравето, доказано е – водят до пристрастяване. В същото време обаче се оказва, че могат да носят приходи на националния бюджет. Големият шум покрай новия сериал на HBO „Чернобил“ предизвикал огромен туристически интерес. Хиляди души от цял свят са пожелали да видят ядрената централа и призрачния изоставен град Припят, разкрива „Ройтерс“. Друго си е да пуснеш във фейсбук селфи от Чернобил с ухилена физиономия насред разрушени от аварията постройки.

Местните туристически агенции това и чакат! Една от тях дори е обявила 40-процентен скок в резервациите, откакто е започнал сериалът. За да бъдат разведени в радиационния район от екскурзовод, туристите плащали по 100 долара на човек.

Ние къде блеем, не знам, и защо пропускаме чиста печалба. Ало, от туристическото министерство – самосезирайте се на мига! Имаме цяло Белене под ръка, може да не е построено, но какво от това. Ще каним туристи да го разглеждат като природна забележителност. Ще им обясняваме колко мощна ще стане икономиката ни, след като се пръкне новата централа. Чужденците ще цъкат умно с език, оставяйки стотачките си в националния ни бюджет.

Още в началото на годината от ресорното ведомство заявиха, че си поставят основната цел България да стане целогодишна туристическа дестинация. Идеята им била да се развиват места като Лещен, Баните – Смолянско, Златоград, Белоградчик и резервата „Сребърна“.

Хайде сега, уважаеми стратези, започвайте да снимате сериал за Белене, белким с него привлечем феновете му край бетонната площадка. И като потекат едни милиони към хазната!

След това ще направим сериали и за други централи, ще забогатее този ти ми народ, пък после върви разправяй, че сериалите били опасни за здравето.

Влади Христов


Подкрепете "Стършел" в мисията ни да съхраним сатиричната литература в новата дигитална епоха като направите онлайн дарение през PayPal:
Споделете: