Ох, баня, ох, кеф

ШАМПОАНИ ЗА ШАРАНИ

Щем не щем, лятото настъпва неумолимо, а с горещините всички миризми се изострят, особено тези в градския транспорт. Положението става като във Вазовото стихотворение „Люлека ми замириса“, само дето ароматите са доста неприятни, а действието им има сходен на нервно-паралитичните газове ефект. Всъщност, да се качиш нечистоплътен в обществено превозно средство носи много предимства. Освобождават ти веднага място да седнеш, около теб в периметър от минимум пет метра няма жива душа, а контрольорите изобщо не те проверяват.

Къпането, както всички знаем, е навик, с който на нашия сънародник му е много трудно да свикне. В това отношение се родеем с хигиенните навици на френския кралски двор през 18-ти век.

Нещо по-лошо – в нашата мила родина кучетата изпревариха хората с къпането. Първата обществена баня за кучета отвори врати в София, а такава къпалня за хората все още няма. Съоръжението за четириногите е направено на принципа на автомивката – работи на самообслужване с монети. В банята могат да влизат и други видове животни. Според собствениците на това чудо на техниката, принципът е прост – пускаш монета и избираш програма, която може да включва шампоан, балсам, както сешоар. Чиста работа! За 5 минути домашният любимец излиза като нов, хвалят се доволни стопани на кучета.

Общинари, моля ви, вземете пример от тази напредничава технология. По най-бързия начин разкрийте стотина къпални за хора в столицата! С какво човешкият род е по-малко заслужил от кучешкия? Освен това бъдете сигурни, че приходите от билети рязко ще скочат. Като сме шарани и даваме по 1,60 лв. за билетче, поне да се возим в ухаещ на шампоан градски транспорт.

Влади Христов


Подкрепете "Стършел" в мисията ни да съхраним сатиричната литература в новата дигитална епоха като направите онлайн дарение през PayPal:
Споделете: