З-з-з-закономерно

Закономерно – българските плажове пустеят, а пунктовете към Гърция се задръстват от коли. Туристите в Турция се увеличават в пъти, у нас – намаляват.

Предсказвали сме, че това ще се случи – и ето, случи се. Дивото парцелиране, презастрояването, бетонирането, корупцията при издаването на разрешителни за строеж, ламтежът към бързи печалби и тоталната мутризация на морето доведе до това.

Алчни и нагли хора, бабаити без граници – добре ли сте сега, когато хотелите са ви празни, чадърите и шезлонгите ви пустеят и ги няма туристите – стада овци, които да доите и стрижете с олинклузива си?

Очаква ви и друго, което сме предсказвали: идва разруха на кичозните ви хотели, защото ще стърчат празни и пусти, пълни с паяци и прилепи, а не с хора. Това сигурно ще се случи – може би не тая година, може би не следващата… Но ще е в следващото десетилетие.

И когато сетний камък на обхванатия в пламък и разруха хотел-замък се отрони в пепелта…  Тогава може някой български турист да се върне и морето да прегърне.


Подкрепете "Стършел" в мисията ни да съхраним сатиричната литература в новата дигитална епоха като направите онлайн дарение през PayPal:
Споделете: