Бързата работа – набързо!

З-защо хората мрънкат, че заради огромната и корумпирана държавна бюрокрация всичко се решава безкрайно бавно и мудно? Че това не е вярно го доказва и случаят с Пламен Георгиев. Когато се разбра, че не е декларирал тераса от 180 кв. м. в своя тризонет, той подаде оставка като шеф на Комисията за отнемане на укрито незаконно имущество – на 30 юли. На 31 юли поиска от Висшия съдебен съвет да бъде върнат в Специализираната прокуратура. Висшите магистрати си прекъснаха отпуските, събраха се в София и го върнаха в спец-звеното – на 5 август. На 9 август Министерският съвет го назначи за генерален консул във Валенсия, защото е „изявена личност, която се ползва с добро име и авторитет в България”. Във Валенсия обаче длъжността е заета от Цветелин Цолов. Затова правителството светкавично реши да открие друго консулство – в Барселона, да го изпрати там и така да освободи кабинета за Пламен Георгиев. И всичко това стана само за 10 работни дни! Да личи някъде мудност или бюрокрация?

Междувременно от община „Слатина” съобщиха една дреболия: че издигнатите от Пламен Георгиев навеси върху терасата му са без нужните разрешения. Затова на 19 август ще му бъде връчена заповед да премахне незаконно построеното от него. Новият консул обаче едва ли ще обърне внимание на тази дреболия, защото вече ще се труди не да руши, а да гради отношенията между България и Испания.


Подкрепете "Стършел" в мисията ни да съхраним сатиричната литература в новата дигитална епоха като направите онлайн дарение през PayPal:
Споделете: