ТОП МОДЕЛИ ПОД ЮРГАНА

Рекламните агенции знаят всичко – дори как си представя средният българин пълното щастие – вила, къща със тераса… Сещате се – рапчето-реклама на поредното билетче на щастието.

Да не забравим, че ще трябва и златен ланец за украса, разбира се!

Тъпичко, но рапърът не е виновен – така са му рекли – така го е изпял. И, да ви кажа – май хем има нещо като рима, хем е вярно!

Защо се занимаваме с рекламни песнички?

Ами – защото след избора на Мария Габриел за еврокомисар по иновациите и младежта май всички я запяха!

„Ще отговарям за финансирането и за новия начин, по който ще функционира програмата „Хоризонт Европа“ – бюджетът е 100 млрд. евро, това е трето перо след земеделието и кохезионната политика“ – заяви радостно нашата еврокомисарка.

И премиерът се зарадва на изтегленото билетче – „Изключително важен и модерен ресор с бюджет 100 млрд. евро – третото по големина перо в общия бюджет на ЕС“.

Просветният министър Красимир Вълчев увеличи на своя глава бюджета на комисията – „Тези близо 150 млрд. евро се разпределят въз основа на правила, които са регламентирани, но въпреки това, както и преди, когато беше комисар, Мария всяка седмица беше в София. Нашите учени, нашите преподаватели, хората от системата на образованието и науките ще имат възможност постоянно да се срещат с нея…“ И като се срещнат – да протегнат шепичка, това се подразбира.

Дори опозицията се размечта:

„Ресорът, който получи Мария Габриел, е ресурсен, дано успеем да се възползваме от него“ –  рече зам.-председателят на БСП Деница Златева. И изплю камъчето – че на нашите представители предложили поста зам.-председател и върховен представител по външна политика. Но  са отказали, защото, по думите на премиера, „там няма ресурс, който да се разпределя“…

Така го разбираме пълното щастие – да изтъркаш  ресурсно билетче и после да си го разпределяш – кеф ти за топ-модели под юргана, кеф ти – за почивка в Думеникана (така го пее рапърът, кои сме ние, че да даваме акъл как се пише името на държавата Доминика).

Премиерът, както винаги, е прав – ние с имената на държавите се затрудняваме, пък ни пробутват постно дробче – да ръководим външната политика на цял евросъюз. Я да си вземем едни пари и да почнем да ги управляваме по най-добрия начин!

Някой досега нещо да спомена нещо друго, освен за пари?

Няма и да спомене – ние голямата политика така си я представяме – дай ни на нас едни пари, пък после не питай как са похарчени.

Тук вече изобщо няма рима, но за съжаление – пак е вярно.

Е, приятно прекарване с топ-модела под юргана!

Румен БЕЛЧЕВ


Подкрепете "Стършел" в мисията ни да съхраним сатиричната литература в новата дигитална епоха като направите онлайн дарение през PayPal:
Споделете: