Да имате нещо срещу повръщане?

З-забелязахте ли колко крехки се оказаха основите на държавата ни? Само за месец и нещо – сума ти опити за държавен преврат!

Започна се със заговор за сваляне на правителството чрез активиране на пръскачките пред парламента – разкрит благодарение на записан от охранителна камера конфиденциален разговор на балкона на фирмата, обвинена, че бърника в компютрите на данъчните.

След това устоите на демокрацията бяха застрашени откъм панелка в „Младост“, откъдето скучаещата под домашен арест бивша кметица организира радикализиране на протестите и насилствено завземане на властта. Слава Богу, патриотично настроен човек от неправителствената организация на Петното разобличи коварния заговор.

Още по-зловещ, вече международен, заговор разкриха компетентните органи – оказа се, че ръката на Москва посяга чрез свой агент върху евроатлантическите ни ценности. Родният Джеймс Бонд бе надлежно арестуван, за да бъде пуснат под гаранция, та да може да държи реч на събора на русофилите и обикаля телевизиите.

В разклащането на устоите на родната демокрация се включиха дори журналистите – националното радио  пък направо си спря – заради уволнението на известна водеща.

Отечеството е в опасност, братя и сестри – но не бойте се за утрешния ден – само след месец най-важните избори в историята на българската прокуратура вече ще са минало, превратите ще бъдат забравени, страната ще спре да се кламбичка и няма да ни се налага да пием хапове против повръщане, преди да почнат вечерните новини.

А сметката за предизборната кампания хич не я мислете – от съда в Страсбург ще ви я пратят чак след няколко години, като минат всичките обжалвания!


Подкрепете "Стършел" в мисията ни да съхраним сатиричната литература в новата дигитална епоха като направите онлайн дарение през PayPal:
Споделете: