ЧАКА РАКА ИЗБОРИ НИ ЧАКАТ

Не може две трети от целокупния български народ да слуша чалга и да нямаме нито един поп-фолк изпълнител с кметски пост. Ето, че тази неправда е на път да бъде поправена.

Звездата на „Пайнер“ Милко Калайджиев е кандидатът на ДПС за кмет на Свиленград. Въпреки своите 68 години чалга-иконата се е амбицирала сериозно да седне на кметския стол. Свиленград все пак му е роден вилает. Авторът на култовото парче „Я елате, пиленца, при батко“ се е заел да пише нов хит „Я ела, електоратче, при батко“.

Бат Милко твърди, че кметската идея му се върти поне от 20 години в главата. „При мен самодисциплината е на първо място. Аз не пия, аз не пуша. Лягам си рано. Един ден това се връща – ако правиш добро. По някакъв начин Господ връща. За мен ще гласуват добрите хора, хората, които ме харесват. В тоя живот само добрини правя. Аз се интересувам от всичко, широкоспектърен човек съм“, хвали се мустакатият певец. Освен като чалга звезда той е известен и като двойник на изобретателя Никола Тесла. Какъв ти двойник, направо са еднояйчни близнаци. Освен външният вид ги сродява това, че и двамата са откриватели. Без Тесла нямаше да има електричество, без бат Милко нямаше да ги има Преслава, Галена, Джена, Анелия, Мира, Димана и още десетки знайни и незнайни диаманти на родната чалга. Е, кажете сега – кой от двамата е по-важен за българина? Без ток населението може, но я го оставете само ден без чалга, ще видите тогава що е то народен гняв. По всичко личи – повелителят на пиленцата ще е новият кмет на Свиленград.

София засега е в безопасност. Представете си обаче варианта, при който Азис влиза в надпреварата за столичния кметски пост.

Още на първи тур ще отвее и двете основни претендентки.

 

Влади Христов


Подкрепете "Стършел" в мисията ни да съхраним сатиричната литература в новата дигитална епоха като направите онлайн дарение през PayPal:
Споделете: