И при Слави ще ни е добре

Сценарни бележки за първото заседание на правителството на министър-председателя Слави Трифонов.“ Това пишеше най-отгоре на листа, който намерих на улицата. На гърба му по детински старателно бяха нарисувани с химикалка неща, по които умел психиатър би стигнал до шизофренното заключение, че на рисувача му трябват както поне малко секс, така и повечко бром. Обърнах листа и се зачетох:

Заседанията на правителството ще се провеждат в арена „Армеец“, след което ще се излъчват на запис по специално създадена телевизия, която ще придобие статута на Държавен вестник. Цени на билетите от 50 (правостоящи места на паркинга до сградата) до 5000 лева (на сцената, в скутовете на редколегията).

Всяко заседание ще започва и завършва с изпълнение на балет „Магаданс“, който ще придобие статута на гвардейска представителна рота.

Министър-председателят Слави Трифонов излиза на сцената и 3 минути мълком гледа през черните си очила с каменно лице възторжената публика, изпълнила до краен предел залата. Чуват се викове „Най-сетне!“ и „Родихме се!“, виждат се плакати „Кога сме най-зле така да сме!“ и „Долно Уйно е с теб!“

Гологлавият премиер вдига ръце и множеството като по магия притихва. Засвирва бендът, който ще придобие статута на национална агенция. Слави Трифонов изпълнява песента „Ще ти скъсам гъза“. След изпълнението публиката изпада в екстаз, чуват се викове „Каза им го, Слави!“ и „Искам дете от Слави!“, камерите показват отблизо възторжени младежки лица.

Министър-председателят тежко сяда на стол тип „трон на падишах“. Обявява, че следва министерска вечер.

На сцената излиза заместник министър-председателят с ресор вероизповедания, полиция и тротинетки отец Нафърфорий и дръпва реч, базирана на вицове от интернет (уточняват се от сценарния екип).

Реч на вицепремиера с ресор икономика, шкембе чорба и отбрана Гацо Бацов, базирана на вицове от Интернет (уточняват се от сценарния екип).

Следва вицепремиерът с ресор финанси, кредит и раждаемост Баба Вуна (сценарен екип, вицове от интернет).

Докато ги слуша, от време на време премиерът вметва по нещо след тежък поглед в листче.

На сцената излиза министърът на културата, туризма и енергетиката Шишо Бакшишо и съобщава резултатите от проведения референдум за смяна на химна на страната. Повече от два милиона подписали се подкрепят идеята химн на Република България на стане песента „Едно ферари с цвят червен“, написана от възторжени младежи в опиянението и устрема на деветдесетте (текстът и посланията да се ошлайфат от сценаристите на база вицове от интернет).

На дивана до стола на министър-председателя Трифонов се настанява председателят на Народното събрание Киро Роки. Планирано е обсъждане на правилника на парламента, базиран на вицове от интернет, но следва разговор за менюто в парламентарния бюфет, който е пълна импровизация на тема какво ще лапат като невидели народните представители от опозицията в следващите четири години (сценарен екип, интернет, вицове).

В края на заседанието министър-председателят Слави Трифонов дръпва поучителна реч, базирана на статуси във Фейсбук + вицове от интернет (сценарен екип) и изпява песента „Време за глупости“. Много гюбеци, в края дългият държавник си сваля черните очила за няколко секунди. Екзалтация, нирвана, прераждания, викове „Бог си!“, девойки припадат, младеж реагира като кутре, посрещащо стопанина си след дълъг ден (ако бъбреците му са неуслужливи, да се осигури напръскване с вода на панталона му).

Фойерверки отвън, балони и конфети вътре. Край, който е ново начало.“

Весел ЦАНКОВ