КАК СЕ РЕГИСТРИРА ПАРТИЯ

След като шоуменът Трифонов внесе в съда документите за регистрация на своята партия „Няма такава държава”, в страната се появиха много негови последователи. За кратко време се учредиха сродните партии  „Дреме ми за народа”, „Майната й на нацията” и „Що не ви тегля една” .

Съдът обаче им върна документите,  тъй като в названията присъстват жаргонни изрази. Това наложи първият кандидат да се преназове на „Нямам отношение към народа”,  вторият – „Не се интересувам от нацията”, а третият – „Ще опитам да ви оборя”. Становището на експерти, че горните названия са противоконституционни, деморализиращи и  дори превратаджийски, няма да попречи на регистрациите, тъй като държавата ни е либерално-демократична и всеки в нея има правото да се рекламира с каквито си иска изрази. На журналистически въпрос как Трифоновата партия ще работи за възхода на държава, която липсва, бе отговорено, че в началото партията  ще се бори да я разруши и след като свърши това, ще пристъпи към създаването на съвсем нова такава.

Междувременно молба депозира още една политическа структура с названието  „Ай сиктир на кабинета”, създадена в с. Ръгни колец, Чукундурска област.  Съдът обаче я върна, тъй като името съдържа чуждестранен израз. Учредителите уважиха мотива и дадоха на партията си обещаващото и привличащо симпатизанти  име „Ще изчукам кабинета”. Така със сигурност  регистрацията  ще мине.

Наско Мандаджиев
референт по фирмено право


Подкрепете "Стършел" в мисията ни да съхраним сатиричната литература в новата дигитална епоха като направите онлайн дарение през PayPal:
Споделете: