Размяна на събираемите

-заместникът на главния прокурор става Главен, а бившият Главен – Антикорупционен. Или: Гешев сменя Цацаров, а  Цацаров го награждават с нова служба – ще оглавява т. нар.  КПКОНПИ – в превод на български: Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

Това в шаха се нарича рокада, а в политиката – „врътка” за пред обществото. На такива „врътки” са специалисти в Москва – колко пъти Путин „сменя” Медведев, а Медведев – Путин. И в Русия има демокрация, ама наужким.

Наужким и у нас ще има резултат в борбата с корупцията. Защото тандемът Цацаров-Гешев (или обратното) показа, че действа избирателно – стоварва силата на закона само срещу отделни бизнесмени, нарочени за „лоши” олигарси. А „добрите” олигарси (удобни за управлението) са недосегаеми. Примерите са много, но най-фрапиращият е с фалиралата КТБ… Срещу неудобния банкер Василев, който се укрива в Белград, се води дело за източване на банката,  а удобният Д. П., негов виден съратник допреди фалита – дори не е призован за свидетел.

В аритметиката е ясно, че ако смениш местата на събираемите, крайният резултат не се променя.

Като разместиш Цацаров и Гешев, крайният резултат е ясен и за първокласниците.


Подкрепете "Стършел" в мисията ни да съхраним сатиричната литература в новата дигитална епоха като направите онлайн дарение през PayPal:
Споделете: