СЕКРЕТНО ДОНЕСЕНИЕ СЛЕД ОФИЦИАЛНО ПОСЕЩЕНИЕ

По тайни канали успяхме да се снабдим с доклада на американските специални служби във връзка с посещението на правителствената ни делегация в САЩ. Представяме началото му:

След премиера Борисов по самолетната стълба слезе пълен мъж с омачкано, широко отворено сако, овехтели дънки, отесняла риза. Бе разгърден и без вратовръзка. В лявата си ръка търкаляше чанта на колелца, приличаща на пазарна, а също сгънат на две непрозрачен плик с цип, наподобяващ тези за сценични дрехи. Допуснахме, че ако е правителствен деец, във въпросните чанти държи поверителни материали, по съхраняването на които има доверие единствено в себе си. След стълбата към мъжа се приближи друг мъж, който взе почти насила багажа и се отдалечи – от това заключихме, че съдържимото не е секретно. Допуснахме също, че въпросното лице е личният готвач на премиера или друг негов довереник, допустимо камериер. Но присъстващ на посрещането БГ дипломат ни осведоми, че това е българският вицепремиер и военен министър. За легитимната му идентификация поискахме от посолството списък с имената и ликовете на българските правителствени дейци и установихме, че лицето е наистина министърът Красимир Дончев Каракачанов (54).

В своята страна той е известен с особеното си поведение, което може евентуално да прояви и на наша територия. Ръководи военизирано патриотично сдружение с инициали ВМРО и е напълно възможно да проведе цялото си официално мероприятие у нас както в собствената си държава – в облекло и снаряжение на „четник”, „войвода”, както биват наричани такива хора на местния език. За последното съответните наши служби са предупредени и готови за реагиране.

Бел. ред. Щатските спецслужби са станали жертва на неоправдани опасения. Нашият вицепремиер може да ходи разгърден, но нищо повече – не би допуснал да заплаши гражданския мир на САЩ, като се разхожда из страната с пищови и ножове на кръста.

Наско Мандаджиев
Наш човек в ЦРУ