Здравейте будали!

З-запитали ли сте се дали сме чак такива будали или само се правим на такива?

Или пък ни правят?

Да си спомняте как през пролетта изведнъж се оказа, че има някаква шашма в държавната субсидия, която получаваха партиите, и за да се спечелят изборите, правителствените депутати прокараха намаление на субсидията от единайсет – на левче за глас?

За да бъдело всичко ясно, прозрачно и демократично.

Годината още не е изтекла и същите тия депутати си гласуваха, че трябва да им плащаме осемкратно повече, за да поддържали някакъв политически живот у нас – в смисъл, да продължат да се правят на партийци, патриоти, либерали, консерватори и каквото още там ви дойде наум.

Дали сме такива будали или ни смятат за такива?

Дали на някого му е идвало наум да попита лидерите на национални партийни мастодонти колко са му партийните членове? Тези, които би трябвало да си плащат членския внос, не онези, които срещу петдесетачка пускат правилната бюлетина. Дали един автобус ще стига да ги събира всичките или ще трябва да се охарчват за два?

Като се замисли човек – с предишните единайсет кинта на глас партиите направо си избиваха разходите за електорат.

Това, че субсидията е намалена – означава ли, че при следващите избори правилната бюлетина ще струва с десет лева по-малко?


Подкрепете "Стършел" в мисията ни да съхраним сатиричната литература в новата дигитална епоха като направите онлайн дарение през PayPal:
Споделете: