РАЗСЕЯН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО

Много хора се оплакват от слаба памет, но генералният директор на Българската национална телевизия не е сред тях. Той просто е разсеян.

Оказа се, че Емил Кошлуков получавал в последните пет месеца на 2019 година доста по-голяма заплата, отколкото му се полага. Ама доста по-голяма. Без да усети, че тя е не с един, с два или с пет, а с цели 40 процента по-висока от нормалното. На него не му правело никакво впечатление, че вместо по 5000 лева взимал почти половин година по 7000 на месец.

Според обяснението, което даде самият г-н Кошлуков, той прибирал парите, защото „поради небрежност не е забелязал“, че трудовото му възнаграждение било скочило. Може би паметта му е насочена към това как поверената му национална телевизия да върне 45-те милиона дългове, натрупани от предишното ръководство, на което беше член и той като програмен директор на БНТ1?

Тук обаче възникват различни въпроси.

Как ще бъдат върнати тези 45 милиона дългове, когато самият шеф на БНТ е получил за 5 месеца 10 000 лева повече, отколкото му се полага?

И дали е единственият такъв случай?

Или във ведомостта за заплати на обществената медия има и други като него със слаба памет, които толкова са претоварени от работа, че „не забелязват“ как се разписват срещу трудово възнаграждение с няколко бона по-голямо от нормалното?

И друго нещо поражда любопитство.

Нима човек, който не може да забележи „малката“ разлика от 2000 лева, сякаш не са пари, а са някакви жълти стотинки, разчита само на едната си заплата, която чака с нетърпение на първо число?

Или има и други доходи, които са с такъв размер, че няколко хилядарки повече или по-малко не му правят никакво впечатление?

И ако има, интересно от какво са тези доходи?

Сергей Трайков


Подкрепете "Стършел" в мисията ни да съхраним сатиричната литература в новата дигитална епоха като направите онлайн дарение през PayPal:
Споделете: