ПРОМИЛИ-НЕДРАГИ

Един евродепутат  на име Ангел дълги години се правел пред избирателите на ангел – веел трикольорен байрак, в гърди се тупал родолюбиво, по всички въпроси изказвал се красноречиво.

Но на тоз Ангел му бил слаб личният ангел. Една вечер той му намигнал да ударят по две ракии: „Наздраве, войводо!“. Чукнали се, опразнили чашите, после слабият ангел отлетял да полегне на облаче, а войводата Ангел се качил на личния си автомобил и го повел с пълна газ…

Спряла го полицейска проверка за алкохол. Дрегерът показал над 1,5 промила. Според закона за такава доза евродепутатът вече нямало да лежи на банката си в Брюксел, а на нар в Казичене – място за изтърпяване на наказания с лек режим.

Но истинският войвода ни закон, ни дрегер го  лови. Ангел  написал писмо до дядо Коледа: „Скъпи дядо, подучи ме слабият ангел или беше малкият дявол – не помня… Не помня и какво сме пили, но малко вдигнах промили. Едно молба имам: по-ниска да ми е кръвна проба, че да заменя затвора с глоба…“

Пуснал писмото в пощенската кутия на своята партия – ВМРО. Оттам то попаднало право в ръцете на  голям войвода, цял вицепремиер. Той точно намятал червена мантия, за да раздаде под елхата подаръци на своите съпартийци, маскиран като Добър старец.

Прочел писмото Добрият старец и доброто му сърце затупкало да помогне на сгрешилия Ангел. Иначе бил му купил за подарък топли чорапи, за да не мръзне в мъгливия Брюксел. Но чорапите решил да дари на другия си евродепутат, а на този написал медицинска бележка с по-ниска алкохолна проба.

Така, вместо за Казичене,  препилият Ангел заминал за Брюксел да защитава националните ни каузи.

По Коледа стават чудеса, особено в кръвните проби на политиците… Наздраве, войводо!

М