КОМПЕТЕНТНИЯТ ОРГАН

Аз съм компетентен орган. По–точно работя в компетентен орган. Е, какво точно? Не мога да ви кажа, класифицирана информация. Компетентният орган трябва да си каже думата, нали? И я казвам.

Ама сега пък колко съм компетентен… Имам три магистратури. Ако трябва, и четвърта ще взема. Дистанционно. Щом съм назначен, значи съм компетентен.

Като компетентен орган вземам и голяма заплата. Работата е отговорна. И добри бонуси вземам, евтина храна в стол ползвам, почивни станции, солидни пари за дрехи… Щото съм компетентен орган. Компетентността уморява.

Баща ми също беше компетентен орган. Децата също ще ги ориентирам към компетентните органи. Това е предаване на опит, надграждане.

Лошото е, че хората завиждат, а не помагат на компетентния орган. Забравят, че не с връзки и подходящо партийно членство се става компетентен орган, а с труд и знание. Споделял съм опит с колеги от компетентни органи на Запад. Ами там не е така.

Двайсетина години съм компетентен орган. И вече съм не само компетентен, но и ценен орган. На компетентния орган и пенсията му е голяма, а не сиромашка радост. Компетентният орган и след пенсиониране пак го канят да работи на подходящи места, а не да дреме като охранител.

Ние, компетентните органи, сме гръбнакът на тази държава. Затова може да я ползваме компетентно. Много сме, силни сме. Компетентни сме.

Валери Какачев