По филмови заглавия

ЛИЦЕ НАЗАЕМ

Шведската екоактивистка Грета Тунберг отправи критики срещу тенисиста Федерер, че е рекламно лице на швейцарска банка, която се занимава с разработване на въглищни мини и така участва в замърсяването на природата.

Кой у нас ще се изправи срещу морала на актьора Захари Бахаров, от години рекламно лице на  Националната лотария? Телефонните измамници с артистични умения, които мамят наивниците да им хвърлят някой лев от балкона, се преследват от полицията. А телевизионните измамници, завършили НАТФИЗ, които използват таланта си да ловят „риби“ в мрежите на лотарията,  получават най-високи театрални награди.

Депутатът Валери Симеонов сега се е зарекъл да освободи народа от мрежите на лотарийните игри. Умува се дори за нещо доста спорно – национализация на частен бизнес. Но не се казва нищо за забрана на рекламите на тия игри, които ни облъчват по  всяка телевизия в най-гледаното време.

 

ТЕЛЕВИЗИОННА МРЕЖА

Телевизията на БСП била пред фалит – ръководството в оставка, журналисти без заплати, дългове и неплатени авторски права за излъчвани филми. Това е резултатът от едногодишната дейност на червената телевизия – любима рожба на Корнелия Нинова.

И какво се оказа: за една година лидерката на БСП докара една телевизия до фалит, а ако оглави държавата колко време ще є е нужно?

Задачата е дадена на класно по математика за девети клас  в едно столично училище.

 

ДВОЙНА МИШЕНА

В интервю по бТВ бившият началник на НСО ген. Владимиров разкри,че има политик, който е охраняван едновременно от две места – от държавната НСО и от частни охранители. Явно този политик се усеща като „двойна мишена“ (по размери), та двойно се страхува и взима двойни мерки.  Става дума за  депутат, който ходи до Народното събрание няколко пъти годишно. Генералът не му каза името, но всички се сещат за кого говори.

Водещият Св. Иванов обаче пропусна да попита генерала нещо друго: трябва ли служители на НСО да охраняват и семействата на висшите ни държавници – президент, премиер, председател на НС? Записано ли е в закона за държавната охрана, че когато жената на нашия любим президент ходи да си избира  рокля, трябва да е с кола и с бодигардове на НСО?

М.