ТИ ИГРАиШ, ДРУГ ПиЧЕЛИ

Що е то – българско тото? Шанс срещу левче да спечелиш милионче, шанс за финансиране на спорта  или топло местенце – хранилка за правителствени любимци?

Нали помните откъде започна възходът на детето Делянчо и неговата майка – Ирена? От тотото. Правителството на Сакскобургготски я назначи за шефка на тотализатора. И   тя удари джакпота – в преносен смисъл. А в буквален там натрупа първия милион. Там синчето, детето-чудо на българския преход, си стъпи на краката и проходи, за да стигне днес до най-едър бизнесмен на републиката.

По времето на Ирена Кръстева  в два поредни тиража на тотото излязоха едни и същи числа. Математиците изчислиха, че това е шанс едно на много милиони – тоест невъзможно. Ама в България всичко е възможно.

И възможностите на тотализатора са големи. Там дори един треньор по канук-каяк може да стане началник, щом го спуснат отгоре. А когато го сменят, да го оставят пак на някаква длъжност като изключително ценен кадър.

Сега в ръководството на тотализатора пак направиха промени – двама бивши футболисти вече са в управителния съвет. И двамата – от „Левски”. Съвпадение? Или задача от върха на държавата: тотото да спонсорира закъсващия клуб. Нали премиерът сам призна, че е „болен” левскар. А какво да правят „болните” цесекари, слависти, локомотивци и т. н.? А „болните” други спортове? Имат една възможност – да стачкуват под прозорците на Борисов. Може и на тях да им се пусне по някой спонсорски лев или топло
местенце в тотализатора…

Още в първия тираж след промените в ръководството при тото 5 от 35 се забеляза нещо любопитно – във второ теглене се паднаха пет поредни числа – 20, 21, 22, 23, 24.

Може да е случайно… Но както казваше писателят Станислав Стратиев, в живота случайности няма – случайно само се женят.

М.


Подкрепете "Стършел" в мисията ни да съхраним сатиричната литература в новата дигитална епоха като направите онлайн дарение през PayPal:
Споделете: