За ползата от файдата

З-забравяме, забравяме постоянно, а това никак не е хубаво!

Ей така – мина и замина покрай ушите ни и съвсем забравихме идеята, която опитаха да вкарат и в закон – лекарите, които откажат да лекуват болен под предлог, че били нямали задължителните предпазни костюми, маски, очила, да ги глобяват, а при рецидив – да ги съдят, да им налагат и пробация.

Ако някой дойде при вас и предложи да скочите от десетия етаж, ще скочите ли? Предполагам – няма. Дайте сега хиляда лева, а следващия път, когато ви предложат да скочите – ще се замислите дали предложението не е по-приемливо.

Добре е, че в сравнение с други държави у нас мерки срещу заразата се взеха сравнително навреме, тъпото е, че покрай тях за малко да прекарат  и такива тъпотии.

Е, не само тъпотии, бяха гласувани и някои разумни и народополезни неща – наказателният текст срещу лекарите отпадна, но в замяна на това беше приет друг – че партиите, получили чрез мъничка измама държавна субсидия повече от необходимото, ще трябва да върнат милионите не до края на годината, а чак догодина – до 31 декември 2021 година!

За нормалните данъкоплатци, задлъжнели към енергото, топлофикациите и банките подобна отсрочка не се предвижда – нито за фирмите, нито за хората.

Честито на печелившите от пандемията!  

Ето ви добра новина – поне някой има файда от бедствието!


Подкрепете "Стършел" в мисията ни да съхраним сатиричната литература в новата дигитална епоха като направите онлайн дарение през PayPal:
Споделете: