Най-слабото място

З-за тоя месец, през който сутрините ни започват с брифингите на кризисния щаб, научихме поне едно нещо със сигурност – че коварният вирус удря винаги най-слабите места.

Ако ти е слаб белият дроб – прави го на нищо. Ако бъбреците те щракат – загнездва се там. Недай, Боже, черният дроб да е преработил в последно време – вирусът го довършва.

Никога не сме преполагали кое е слабото място на българската прокуратура – вирусът обаче знае много добре и удари право в целта!

И прокуратурата повдигна обвинение на председателя на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Стоименова за всяване на паника у населението. По тоя член тя като еднто нищо може да си получи две години затвор!

Проф. Стоименова имала неблагоразумието да каже в интервю, че заради нарушените доставки на лекарствени съставки, произвеждани в Китай и Индия, можело да се стигне до недостиг на нкои лекарства.

За тия, които четат вестници, това не е новина – още на 13 февруари, два месеца преди проф. Стоименова, на извънредното заседание на здравните министри от Европейския съюз същото рече и здравният еврокомисар Стела Кириакидес и всички вестници публикуваха информацията, но прокуратурата очевидно е сериозно учреждение, там вестници не четат или ги четат колкото да повдигнат обвинение някому.

А можеха да я третират като злонамерен съучастник и да повдигнат обвинение и срещу нея – това хептен щеше да вдигне рейтинга на родната прокуратура!

Не очаквахме най-слабото място на някой от прокурорите да е онова, на което си носи шапката, но вирусът очевидно знае по-добре от нас!