Менти по време на пандемия

З-заради пандемията трябвало да се откажем от някои граждански свободи. Човешкият живот бил по-важен от свободата на словото. Такава „мъдра“ мисъл изказа преди време един депутат от ДПС, по-известен с прякора си Ментата.

Драга ни Ментичке, много си се объркал! Точно обратното е – през вековете достойни хора са си залагали главите и са умирали заради свободата.

Свободата на словото, на мнението, на вярата!

Да припомняме ли какво написаха априлските въстаници на знамето си? Лозунгът “Свобода или смърт!“ би трябвало да се знае от началното училище.

Не за пръв път депутатът с ментовия прякор се дразни от свободните медии. Преди време, заедно със своя объл колега, също депутат от ДПС и медиен бос, внесоха закон за финансирането на медиите. Искаха да притиснат независимите издания, сайтове и журналисти, но не им се получи – законът им излезе ялов, напълно излишен и бездействащ. Сега коронавирусът им идва като оправдание за нов натиск срещу словото, което не им изнася. Целта е една – да останат само жълтите и послушните медии, подкрепящи властта.

Няма да се получи – обществото вече прави разлика между менти и истина.


Подкрепете "Стършел" в мисията ни да съхраним сатиричната литература в новата дигитална епоха като направите онлайн дарение през PayPal:
Споделете: