МУТРИ В ХРАМА

(каква ти тук драма)

Голям шум се вдигна за някакъв музикален клип, заснет в Съдебната палата. В него има разголени девойки, татуирани мутри с автомати и деца с пистолети. Напълно очакван кич – нищо по-различно от десетки други подобни клипове. Щом музиката е мутренска, такава ще е и визията…

Но висши магистрати подскочиха: кой позволи такова видео да се снима в Съдебната палата? В Храма на Темида! Уронвал се престижът на съдебната власт! Било подигравка с правораздаването!

Хе, тази Съдебна палата колко подигравки с правото е виждала! Ако стените й можеха да говорят, ако мозайките и витражите можеха да свидетелстват, ако лъвовете отпред имаха глас да изреват!

Магистратите, които правораздават в тези зали, не уронват ли повече престижа на Темида, отколкото някакъв кичозен клип? Често пъти техните решения изглеждат по-мутренски, отколкото и най-татуираните мутри в едно бездарно видео.

 М.


Подкрепете "Стършел" в мисията ни да съхраним сатиричната литература в новата дигитална епоха като направите онлайн дарение през PayPal:
Споделете: