Местни забележителности

З-забележителна фигура в българската култура е Вежди Рашидов – забележителна със своята елементарност. Всяко негово интервю бива забелязано и предизвиква удивлението: kак може тоя човек да е бил министър? И то на културата! Как може сега да е депутат и председател на Комисия в парламента? И то на Комисията за култура и медии!

В последното си интервю по БНТ самохвалният нарцис, освен да се  тупа  в гърдите: „Аз..Аз…Аз“, изръси и редица забележителни глупости… Доста хора реагираха на тях в социалните мрежи. Актьори (Христо Мутафчиев) са възмутени, че бившият министър нападна сегашния със заплаха да му иска оставката. Професори (проф. Александър Кьосев) пък са потресени от интелектуалното ниво на Рашидов.

Ние нивото му го знаем, следим го от години – още от онова прословуто  Голямо Плюскане в ресторант „България“, когато бе обявен за Главен Мултак на републиката. Сега в това интервю Вежди наред с другото изтърси и обвинение в национално предателство: „В „Червената къща“ се провеждали антибългарски дебати!“

Какви са тия антибългарски дебати? Кои са анти-българите, национални предатели, които там са свили гнездо? Това Вежди не уточни – той в дебати не участва, той е монологист. Явява се на екран, за да произнася монолози и присъди.

По-нелепо обаче беше поведението на водещия на БНТ Георги Любенов, който се усмихваше мило на госта си, вместо да покаже характер и да го постави на мястото му. Ама къде ти вече характер у телевизионен журналист – ако го има, няма да е на екран.   


Подкрепете "Стършел" в мисията ни да съхраним сатиричната литература в новата дигитална епоха като направите онлайн дарение през PayPal:
Споделете: