Рицари на мистрията

З-забатачва се нещо твърде сериозно, за което ни съобщиха от прокуратурата миналата седмица. Че са разкрити поръчителят и изпълнителите на поръчково убийство. Поръчителят – доведен син на БСП-деятелката Масларова, духнал в чужбина. По-интересен е организаторът на убийството – офицер от НСО. Не само служител с държавен пагон, но и масон.

Това наше масонство заслужава особено внимание. Като член на тайно общество офицерът от НСО е имал „братство“ с магистрати, политици, бизнесмени. Мистрията и отвесът на „зидарите“ са му  осигурявали закрила.

Що за хора членуват в в българската „зидария“? Не е ли това следата, по която трябва да се тръгне, за да се разплетат много от загадките на прехода?

Кои са българските масони? Като гледаме лицето им – някой си Главен приор Румен Ралчев, можем да съдим за останалите „зидари“. Ралчев е бил видно ченге от ДС. Неговите побратими, рицари на „мистрията и отвеса“, сигурно са от същото котило – бивши ченгета, висши магистрати и хора от политиката и властта.

Преди трийсетина години в Италия имаше голям скандал с масонска ложа – там бяха замесени висши държавни служители, съдии и следователи. Италианските прокурори тогава стигнаха до разкрития и отрязаха пипалата на октопода.

А у нас всичко е на път да се замръчка – скандалите от тази седмица изместват онези от миналата.

И важните следи се затриват, захлупени под каскета на Гешев.


Подкрепете "Стършел" в мисията ни да съхраним сатиричната литература в новата дигитална епоха като направите онлайн дарение през PayPal:
Споделете: