Пазете се от падащи кабинети – 6

Сигурно сте забелязали, че всички бели в тази държава стават в сряда – за да не може да ги отрази „Стършел”. Защото се печата в сряда.
Е, и кабинетът ще падне – ако не тази сряда, то в някоя следваща.
Но ние сме подготвени – нашите храбри репортери взеха предварително интервюта от достойните мъже, жертвоготовно свалили правителството (защото иначе се водеха част от него).

ДПС:
Парламентарна констипация

Помолен да коментира оставката на правителството лидерът на ДПС, г-н Карадайъ, ни предостави откъс от реч на почетния председател, д-р Доган, изнесена преди петнадесет години на партиен форум.

– Тук всичко е казано ясно и разбираемо – заяви г-н Карадайъ. – Към казаното от почетния ни председател няма какво да добавя, освен бележката, че словата му са пророчески.

Ето изявлението на почетния председател:

Длъжен съм да предупредя, че ескалирането на универсалния прагматизъм до парадигма на управленските решения води до темпорална парламентарна констипация, изразяваща се в кворумен дефицит и електорална пасивност. Това херметизиране на управлението води до блокиране на законодателния процес и херменевтика на въпросната прагматична парадигма. Надявам се, че управляващите правилно ще разберат това предупреждение и ще се съобразят с почетното ми мнение за констипационните процеси, протичащи в нашето общество.


Подкрепете "Стършел" в мисията ни да съхраним сатиричната литература в новата дигитална епоха като направите онлайн дарение през PayPal:
Споделете: