Валери Симеонов от Буркина Фасо

З-запитвали ли сте се къде е това, Буркина Фасо?

Срамота! А Валери Симеонов знае!

Интересно – когато гепят някого с лапа в бурканчето с мед, той веднага обявява, че вярва в българското правосъдие и очаква от него справедливост и защита срещу злонамерените клевети, а когато българското правосъдие се произнесе, се сеща, че то било по-зле от това на селските съдилища (ако има такива) в Буркина Фасо.

От това сравнение дори всичко виделите български съдии се засегнаха и макар и с половин уста, помолиха г-на Симеонов друг път да не ги сравнява с буркинафасци.

Честно казано, нямаме никаква представа дали в Буркина Фасо са я закъсали повече от нас в правосъдната област. Но един бърз поглед в класацията за свобода на медиите е малко обезпокоителен. Тръгнахме отзад напред – с надеждата, че и там Буркина Фасо ще е по-назад от нас. Стигнахме до 111-о място, където сме се закотвили от години – няма я!

Продължихме напред.

Сещате ли се къде е класирана централноафриканската държавица?

На 41-о място, веднага след Великобритания.

Нека г-н Симеонов да има добрината да ни се обади, когато поне се изравним с бившата Горна Волта по свобода на печата. А дотогава – да си трае. За наше и за негово добро е!


Подкрепете "Стършел" в мисията ни да съхраним сатиричната литература в новата дигитална епоха като направите онлайн дарение през PayPal:
Споделете: