НЕ СИ ТИ, КОГАТО СИ ГЛАДЕН!

Имаше някаква досадна реклама за вафла с такъв текст. Но слоганът повече подхожда не за тунквана вафла, а за вафлата на властта. Вече има дата за избори, партии и лидери са с изострен апетит и, освен политическия противник, са готови да сдъвчат даже собствените си съпартийци.

Самоизяждането е най-явно в „позитанското царство” – другарката Нинова не търпи критика, възражения и мнения, обратни на нейното.

Кметът на Перник Станислав Владимиров, член на БСП, директно нарече по телевизията своята лидерка „злобна и отмъстителна жена”. И след разправата с Георги Гергов и пловдивската партийна организация Владимиров предрече, че заради думите си той ще е следващият изключен от партията.

Що за демократична партия е БСП? Там имаше уж демократични избори за председател, спечелени от Нинова. Но нейните партийни опоненти я обвиниха в машинации и оспорваха избора й. Е, след като вътре в партията се правят изборни машинации, как да повярваме,че БСП ще играе честно на парламентарните избори? „Позитанци” за всяка своя загуба от ГЕРБ говорят за изборни манипулации, а самите те чисти ли са?

Откакто царува в „позитанското царство”, Нинова разчисти критиците си и се огради само с послушни пионки. Нейните пионки сега ще бъдат подредени на избираемите места в листите. Олигархът Гергов бе отстранен от партията, но не заради принципни съображения, а заради лични сметки. Иначе в партията олигарсите, верни на лидерката, си остават. Сивият кардинал Р.Овч., макар и с присъда, си е в Националния съвет. Там са също Весела Лечева (известни са далаверите на съпруга й) и Кирил Добрев (известни са и неговите финансови игри с куфарчета). Там са ченгетата Бриго Аспарухов и Таско Ерменков.

А Румен Гечев, вицепремиер от Виденово време, който докара държавата до финансова катастрофа, отново е икономическият „мозък” на червените.

Корнелия Нинова се зарича да премахне „мафиотския модел”на ГЕРБ, но това не значи ли, че ще наложи „своя” мафиотски модел?

Българинът помни на какво са способни „позитанци” във вътрешната си политика – помним и купоните, и опашките, и фалита на банките, и хиперинфлацията. А каква ще е външната политика, ако БСП дойде на власт?

В нито едно свое изказване Корни не говори за връзките с ЕС и НАТО, за да не раздразни русофилите-избиратели на червената партия. Самата тя не е добре приета в Европа, със Станишев, лидер на европейските социалисти, е на нож… Скара се и с Елена Йончева, най-активната червена евродепутатка. Да сте я чули да каже нещо за „случая Навални” или за неговото сегашно арестуване? А за екстрадираните руски дипломати, шпионирали в България?

Когато седна на консултации в президентството, Корнелия Нинова поиска от президента признание,че той е човек на БСП. И уж надпартийният Радев веднага я увери, че не е късал връзката с партията-майка. Същото каза и вицето Йотова.

Вече съмнява ли се някой, че когато президентът Радев излезе на площада с вдигнат юмрук и лозунг „Мутри, вън!”, целта му е била да докара БСП на власт? Едни мутри да си отидат, за да дойдат други мутри, различни по цвят, но не и по нрав… Пак припомняне: не бяха ли червените генерали от ДС „кръстници” на мутрите? Генерал Любен Гоцев не беше ли вдъхновител и закрилник на висаджии и сикаджии?

Така Мая Манолова и трио-антуражът й, Румен Петков от АБВ, „Възраждане” и прочие  протестъри наляха вода в червената воденица – позитанската„Мулен руж”.

Преди дни в телевизионно интервю и водачът на ДСБ Атанас Атанасов каза, че важното е да се разкара ГЕРБ от властта. А след изборите, ако се налага, би работил с БСП, но не и с ГЕРБ…

Излиза, че българската десница е готова да си сътрудничи с откровени живковисти-носталгици, бивши ченгета, русофили и антиевропейци, вместо с ГЕРБ – партия, която все пак членува в европейската десница…

Но какво друго да очакваме – каквито ни левите, такива и десните…

М.ВЕШИМ