Необясними природни явления

-Загадъчни природни явления се вихрят из страната.

След два месеца суша заваля дъжд, след това – и малко сняг, после се поразтопи и изведнъж всичко се оказа не такова, каквото ни казваха, че е било!

Язовир “Студена”, който само преди година бе пресъхнал и остави цял Перник на вода и шльокавица, кой знае как взе да прелива.

Язовирът “Камчия”, за който само преди два месеца министърът Емил Димитров предупреждаваше, че в него има вода само до пролетта, преди ден се оказа толкова пълен, че можел да осигури вода за година и половина напред.

Необясними природни явления, откъдето и да ги погледнеш!

Няма да обръщаме внимание на злите езици, които твърдяха, че пернишката криза била добре дошла, за да се построи вече излишният тръбопровод от язовир Бели Искър до града срещу тридесетина милиона, нито на още по-злите, които намериха някаква зависимост между водната паника по Черноморието и необходимостта да се изградят нови водопроводи и помпени станции за около 60 милиона.

Е, времето пак взе да се пооправя – очакваме следващите оферти за борба с природните бедствия!


Подкрепете "Стършел" в мисията ни да съхраним сатиричната литература в новата дигитална епоха като направите онлайн дарение през PayPal:
Споделете: