Нова каша – нов късмет!

З-забърква ли се поредната каша по нашенско?

Забърква се – в това сме сигурни. Така се забърква, че самите участници в изборите не могат да се оправят.

Свободните демократи изведнъж се оказаха в коалиция с Комунистическата партия. Как?

Стефан Софиянски поясни – като подписвали споразумението, неговите съпартийци не са знаели с кого точно подписват. Но обеща, че работата ще се оправи.

З-з-за пореден път партиите и коалициите не ни казват какво смятат да направят за нас, та да живеем по-добре и по-спокойно, а обясняват с кого смятат да се коалират и с кого – не. И ние се вълнуваме – сякаш това е основната цел на демократичните избори – да знаем предварително кой с кого ще се съеши след изборите. Комунистическата партия вече е свободна!

З-з-законът предвижда един месец предизборна кампания. За някои това е излишно ограничение – в телевизиите лидерите на партии се прескачат като бълхи, а зам.-председателят на Народното събрание г-н Марешки направо си пусна клип, в който обяснява колко хубав човек е и как има воля да ни оправи. Премиерът току качи в джипа някой от докторите, колкото да си почине от ваксинациите, и го помъкне да инспектира магистралите. Какво разбира доктор от магистрали е едната страна на въпроса, а колко разбира премиерът – другата. Важното е всяка вечер в новините да се радваме на лика му скромен.

Ще го изтърпим и това – свикнахме да ни смятат за идиоти.

Остава да видим след месец дали наистина не сме такива.


Подкрепете "Стършел" в мисията ни да съхраним сатиричната литература в новата дигитална епоха като направите онлайн дарение през PayPal:
Споделете: