Премиер с извинителна бележка

Закуца към „Пирогов” юнак Бойко, премиерът в оставка. Играл футбол с внуците си, хлапетата му влезли остро и го контузили, та се налагала операция на менискуса.

Как се случи, че менискусът се скъса точно когато в парламента искат да го привикат с полицейски ескорт, за да отговаря на депутатски въпроси? Ясно е, че на куц крак премие­рът не може да стъпи в парламента. Не прилича ли травмата в коляното на фантомна болка или на фалшива диагноза?  Така навремето в училище се продаваха фалшиви медицински бележки с подпис и печат. Ако ще те изпитват, а не си готов, попълваш диагнозата ОКГТП. Означава Остър катар на горните дихателни пътища –  сега звучи тъпо, но тогава вършеше работа.

Скъсан менискус в случая също не звучи много убедително, но на Бойко Борисов  ще му свърши работа за седмица-две. После може да скъса менискус на другото коляно. Да се готвят и хемороидите.

И диагнозата Ковид   върши добра  работа на политиците, когато искат да се скрият. Слави Трифонов кара подозрително дълга карантина – почти три седмици след изборите не се е показвал пред избирателите си.   


Подкрепете "Стършел" в мисията ни да съхраним сатиричната литература в новата дигитална епоха като направите онлайн дарение през PayPal:
Споделете: