Астрогид на избирателя

Изборите, ей ги де са! Но драгият избирател по него време ще е я в гръцка таверна, я на бар в Занзибар. Затуй решавам да го улесня в избора му на политик. Щото даде ли си гласа, политиците ще плъзнат като гъсеници по клоните на властта – а иди ги контролирай.  Рекох гъсеници, но по-точно определение е попови прасета. Тези твари са отвратителни на вид, но не можем като естети да си затворим очите – те са извънредно опасни за младите корени на кекавата ни демокрация.

Имах желание да направя антропометрично сравнение между различните представители на тези организми, но липсват данни за ръст, тегло, номер на обувките, цвят на чорапите (това ще е важно за едни други избори). Интернет любезно ни предоставя фотографии на интересуващите ни субекти. Използвайки теорията на криминалния антрополог и физиономист Чезаре Ломброзо, бих могъл да отгатна някои качества на политиците, но се опасявам, че ще бъда заклеймен като реакционер.

Ето защо реших да подходя към въпроса астрологично, т.е. да оглася зодиите на партийните лидери, та избирателят по-лесно да си хареса някого от тях. Най-многобройни са Овните: почетният агент-борец за право на собствен плаж; русенският „войвода”; аптекарят-бензинджия и физкултурникът с персонален асансьор. Тази зодия, както и следващата, са дали в исторически план такива лидери, спрямо които Сатаната е просто калпазанин. Естествено, аз няма да ги оглася, за да не правя внушения. Сред родените под знака на Телеца са: кюстендилската фурия; заместникът на почетния агент и ямболският сценарист на шоупартията. Лъвове са двете едри попови прасета, които уж гнездят в Дубай, но опоскват цялата родна реколта. Зодията им предразполага да сбират злато и рубини. Под знака Близнаци се е разположил банкянският пожарникар.(Да припомня, че под този знак е роден и коминтерновецът, който се беше замесил в един голям пожар.) Зодия Дева е юристът с дълъг нос, който се вре, където понамирисва. Учиндолският шоумен е зодия Везни, а крушовишката приватизаторка е Козирог. От зодия Риби е сайбията на патриотична кабеларка. Има няколко  дребосъци, чийто асцендент е Евразия. Има и изключения, чийто изгряващ знак е на западния хоризонт.

Естествено, драгият избирател се притеснява, че когото и да избере – ще сбърка. Не се плашете – науката напредва. Скоро по един само косъм от козината на политик ще може да се фиксира с какво се е облажил: колко процента от заплата, колко от рекет и от еврофондове. Така ще се спестят яловите напъни на прокурори и съдии и, дай Боже, ще се реализира икономия от Темида.

ЧИЧИН


Подкрепете "Стършел" в мисията ни да съхраним сатиричната литература в новата дигитална епоха като направите онлайн дарение през PayPal:
Споделете: