ЗДРАСТИ, ЧОЧИ!

Аз и жена ми много се обичаме! Ние сме младо семейство. Сигурни сме в любовта си и си имаме пълно доверие един на друг. Даже си знаем и паролите за фейсбука. Това ще рече, че по сегашните стандарти нямаме тайни един от друг…

*****

Цялата тая семейна идилия изведнъж се изправи пред сериозно изпитание. Както повечето нощи, и тая спяхме. Беше един и половина

Жена ми спеше.  Ако някой я събуди нощем, е ужасно кисела. Та, в тишината изведнъж просветна и изпищя телефонът ми. Стаята се освети от включилия се дисплей и се чу тънкото “пи пи”. Кой, по дяволите, ми праща съобщение в един и половина през нощта?! Номерът ми го има на разни места в интернет и реших, че може да е някой от нетърпеливите клиенти, които искат да се консултират с мен по всяко време. Докато се терзаех кой ли ми пише, телефонът изпищя втори път: “пи пи”.

Реших, че ще стана да пия чаша вода и ще проверя кой се е сетил за мен. Погледнах дисплея и… “Здравей, Чочи… много ми липсваш, искам да сме пак заедно!“

Ама аз не съм Чочи, аз съм Жоро и нямам идея чий е този непознат номер. Животът ме изправи пред невъзможна дилема, ще обясня защо.

Както казах в началото, с жена ми си имаме доверие и си казваме всичко. При това положение как се обяснява любовен sms в 1:30?  Нелепо е: тя спи, мрази да я събуждат, ама наистина мрази, а ако я събудят, мрази целия свят и аз, за да съм честен в любовта ни, я будя и є казвам, че някоя неизвестна ми се обяснява в любов, докато тя спи. Преди да се освести, може вече да ме е пратила в гаража, при кучето.

Кой нормален човек ще буди жена си в 1:30 часа, за да є каже, че е получил любовен sms, обаче той не е от неговата любовница! Звучи абсурдно на пръв поглед, но тук идва вторият проблем – какво се случва, ако жена ми не е спяла и е чула съобщението. Две изписквания на телефона посред нощ, аз ставам, уж отивам да пия вода, а всъщност водя таен живот. Под тайното кодово име “Чочи”.

На сутринта ще ме попита уж разсеяно:

– През нощта става… че ти звъня телефонът?

И аз какво ще кажа – ми да, обясняваше ми се в любов една, ама не е нищо сериозно, това ни е първият sms и аз не є отговорих.

Звучи нелепо, нали?

Ще рискувам и ще кажа на жена си за случката. Тук идва тънката част – защо съм чакал чак до сутринта, за да споделя какво се е случило през нощта? Може жена ми да ме издебне, като заспя, и да прочете съобщението, а на сутринта да чака версията ми.

Абе, вие луди ли сте? Как може да получа толкова абсурден sms, който да доведе до 10 минути размисли в тоалетната, в съзерцание на телефона!

Ей сега стана още по-лошо… Защо седя толкова дълго в тоалетната? Не ще да е от проблеми с простатата (млад съм и тя не ме алармира), явно правя нещо друго и какво ли може да е то!?

В тая ситуация, ако бяхме в екшън филм, лошият полицай щеше да ми каже – “момче, по този начин с нищо не си помагаш”, след което да добави: “ако не им кажеш всичко, Чочи, те чакат много нощи на дивана”. Хората си мислят, че ако мъж си мисли за лош полицай в два през нощта в тоалетната, то това ще е еротична фантазия, а не кошмар с жена му, която му вика Чочи….

*****

В 3:27 сутринта написах sms до жена си: „Мила, това се случи! Честна дума! Ако ще ме гониш, да знаеш, че много те обичам! Прости ми! С любов – мъж ти Жоро!“

И като го написах това финалното “Жоро”, си викам – Жоро, Чочко… дали пък не може Чочко да е умалително на Георги? Не мога повече, спи ми се, утре съм на работа. Лягам си! Ако ще е развод, поне да поспя малко. На сутринта, като стана, всичко вече ще е свършило. Жена ми ще е прочела написаното и ще е взела решение, а аз просто ще го приема.

Лека нощ!

Георги ВЪЛЕВ