ПОРЕДНАТА ФУТБОЛНА ДРАМА

Няма нищо случайно във вселената – слънцето е, за да можем да ходим през лятото на море, планетата Меркурий – за да ни прави мръсно, а опашката на прасето е завита на търкалце, защото и прасето все някак трябва да свършва.

Няма нищо случайно и в това, че европейското започна в деня, в който започна нашата изборна кампания, и ще свърши в деня на изборите. Ние, като си нямаме отбор на европейското, си правим много по-интересно местно изборно първенство!

Двата отбора – на досега управляващите и на мераклиите да управляват очевидно се бяха разузнали предварително, защото веднага след сигнала на ЦИК се впуснаха в атаки.

Първи удар към вратата на противника отправи дясното крило на мераклиите Атанасов, изстрелвайки новината за трийсет и осем незаконно подслушвани лидери. Ударът мина покрай гредата и излезе в аут, защото се оказа, че няма как да се докажат незаконните подслушвания – този, който трябва да ги докаже, се оказа, че ги е правил.

Отсрещната страна направи неочакван тактически ход, като извади в неплатен отпуск нападателната си четворка от органите на сигурността. Намаленият състав малко обърка и двата отбора, наложи се намесата на президента, който вдигна червени картони на отпускарите и пусна на терена свои играчи.

Това пораздвижи играта и пред двете врати се заредиха интересни положения.

Лявото крило на мераклиите, Кутев, центрира изненадващо със сведения за огромно финансиране на миниатюрна федерация. Това доведе до кратко прекъсване на мача, защото привържениците на федерацията нахлуха на терена и отказаха да го напуснат, преди някой да им се извини.

След малко кандърми теренът бе освободен и двата отбора подновиха атаките. Халфът на досегашните, Биков, вдигна удобна топка с обвинението, че новият шеф на НАП си продал фирмата на неоткриваем клошар, за да спести милион. Топката прехвърли цял куп атакуващи и излезе в тъч, а треньорът на мераклиите отказа да смени компрометирания.

Светкавичната контраатака на мераклиите ни остави без дъх – обвиниха треньора на досегашните, Борисов, че бил изял техен резервен играч.

Топката обаче беше лесно отбита, защото не се намериха кокалчетата на изя­дения, и върната от досегашните обратно в полето на мераклиите с обвинението, че те пък са претрепали нещастния клошар, купил фирмата на данъчния шеф.

Известно време играта се води в средата на терена, колкото зрителите да си поемем дъх, но бърза контраатака на досегашните внесе малко объркване в защитните редици на мераклиите, които трябваше да обясняват какво има в торбичката на левия бек Узунов.

Наложи се да се прибегне до системата ВАР, която показа наличието на шише с неизвестна марка и кутия пури със също така неизвестна. Съдийска топка.

Публиката скандира славното име на дългия нападател, най-перспективен според социологическите експерти. Нападателят обаче настоя да излезе на терена заедно с деветте си бодигарда и когато не му позволиха, си тръгна с мъглявото обещание да доиграе мача след мача.

Играта продължи със странно повторение на тактическата схема от началото си – ново обвинение от мераклиите към 38 непосочени магистрати с недекларирани имоти на интересни места. Очевидна е пристрастеността на треньорския щаб към числото 38!

И така – остават само две седмици до края на тази поредна футболна драма! Защото и тя ще приключи – както прасето приключва със завитата си опашка.

И в края на краищата все някой ще победи.

Кой?

Да не забравяме – зад всеки играч стои един истински играч!

Румен БЕЛЧЕВ


Подкрепете "Стършел" в мисията ни да съхраним сатиричната литература в новата дигитална епоха като направите онлайн дарение през PayPal:
Споделете: