Театрото на калинките

З-задавали ли сте си въпроса защо калинките са червени на черни петънца? Отговорът е лесен – защото са калинки. Ще възразите, че има и жълти на черни петънца. Но и те са калинки.

Калинката е странна буболечка – когато кацне върху клонче, веднага започва да се катери към върха му. Ако се обърне наопаки палачинката, в смисъл, клончето – тя прави калински кръгом и започва да се катери към новото връх­че.

Глупаво, ще речете, но си има смисъл – калинката винаги се стреми към върховете, нищо, че толкова й е акълът.

Нещо като варненските калинки, които, за да попречат на президента да рече пак нещо напреки на любимия им премиер, взеха, че отмениха стогодишния юбилей на варненския театър. От калинка – калинска услуга, важното е да се лази към върха.

Услугата се оказа мечешка, защото работата се разсмърдя много повече, отколкото ако генералът бе наругал за пореден път конкурентния генерал. Палачинката се обърна и калинките отново запълзяха нагоре, към новопосочения връх – отмениха отмяната на стогодишния юбилей.

Варненският театър съществува вече от сто години.

Докога ще е театрото на калинките – още не се знае.


Подкрепете "Стършел" в мисията ни да съхраним сатиричната литература в новата дигитална епоха като направите онлайн дарение през PayPal:
Споделете: