Зззлонамерени клюки!

З-з-злонамерени клюки се оказаха твърденията за милионите на държавните мъже и различните местни велможи от провинцията. И най-злостните слухове за богатствата на българските управници бяха разбити на пух и прах от страховитата Комисия за незаконно придобито имущество, която беше създадена, за да се бори с корупцията – най-вече по високите етажи на властта. Тя публикува справка за склонилите да подадат имотни декларации членове на политическия елит, които отново потвърдиха това, което от години е известно на постоянно баламосваното население: в България корумпирани властници няма. Всички те са чисти като сълза и стягат колана като народа, а някои от тях направо са за оплакване – затънали са в кредити за десетки хиляди – я в левове, я в евро.

Въпросите, които възникват, са два. Първо: какъв е смисълът от тази антикорупционна комисия, след като (въпреки непрекъснатите прояви на корупционни практики) според нея корупция във властта все няма и няма? И второ: не е ли по-добре това скъпоплатено държавно звено да се прекръсти на Комисия за платен пиар на политическата класа? Тогава хората ще посрещнат нейните лъжовни съобщения за честни, почтени и безкрайно бедни родни политици с разбиране: просто на тази комисия є се плаща, за да лъже и затова нейните членове си изкарват заплатите с честен труд – лъжейки.


Подкрепете "Стършел" в мисията ни да съхраним сатиричната литература в новата дигитална епоха като направите онлайн дарение през PayPal:
Споделете: