Тъмна черква, кьорав поп, ситно евангелие

З-заглъхва ли ехото от скандала „Хоризонт“? Вместо да подаде оставка за лъжите си и да си вдигне чуковете, генералният директор на БНР вдига кръвно, че всички да го ожалим… Утре ще си вземе и болнични – не могат да го пипнат. В СЕМ отлагат решение по казуса, защото са „госпожи Никои“ – назначавани не по професионални, а по всякакви други критерии. Пазят си заплатите от по няколко хилядарки и правят това, което им наредят – що за независим медиен регулатор е това? А пък в парламента протакат, като назначават анкетна комисия. От опит е знайно, че парламентарните анкетни комисии се правят, за да се потулва истината, а не да се вади на бял свят. Прокуратурата пък ще разследва технически директор за спирането на сигнала, въпреки че и на децата е ясно – това не може да стане без заповед на генералния.

Насред суматохата сложиха бивш сътрудник на ДС за директор на програма „Хоризонт“ – агент „Максим“ сега ще определя какво ще се излъчва в ефира.

В подобни случаи нашият покоен колега Йордан Попов правеше следния кратък коментар: „Тъмна черква, кьорав поп, ситно евангелие“…